DC3500 BRANDMELDCENTRALE

Wij zijn er zeker van - Hiermee zijn wij klaar voor de toekomst.

VEILIGHEID HEEFT EEN NAAM

Gecertificeerd volgens G 214222 S 216001

 • Schaalbaar
 • Eenvoudig te installeren
 • Gebruiksvriendelijk
 • Intelligent
 • Geteste kwaliteit
 • Toekomstbestendig

Bijzondere kenmerken

Ingebouwde toekomst

Het hart van de DC3500 is een snelle Linux computer met veel geheugencapaciteit en open koppelingen. Bovenop de voor de hand liggende voordelen van een onderhoudsarm standaard besturingssysteem, is dit een aspect dat voor verschillende partners in de toekomst interessant zal zijn. Er is immers een trend gaande in de brandveiligheidsbranche om alle systemen te verbinden en niet langer alle sectoren apart te monitoren.

Het systeem is voor inzet in grotere gebouwen schaalbaar, bijzonder toekomstbestendig door de intelligente en gebruiksvriendelijke bediening en ondanks alle technische inventiviteit eenvoudig te installeren. De gebruiksvriendelijkheid zit hem onder andere in het intuïtieve bedieningspaneel met groot kleurentouchscreen, extra functies en ergonomisch design.

Meer veiligheid

Het redunantieconcept - perfect voor het gebruik in complexe situaties

In het kader van de ontwikkeling hebben we nieuwe opstartprocedures voor de software van brandmeldcentrales geprogrammeerd. Het doel was om het systeem maximaal resistent tegen verstoringen te maken. In het geval van externe stoorinvloeden, die ook onder EN54 getest worden, moet het systeem in staat zijn om vanuit een ongedefinieerde toestand tot een gedefinieerde toestand te komen. De onlangs geïmplementeerde opstartprocedure is nu logischer en wordt gebaseerd op data die in het geheugen beschikbaar zijn. Dit proces optimaliseert de DC3500 voor gebruiksomstandigheden met sterke verstoringen.

Alle interne componenten van de DC3500 zijn door twee extra kabels, "de alarm en storing noodpaden", met elkaar verbonden. Wanneer componenten uitvallen, kan de DC3500 toch alle samenvattingen van displays en meldingen verstrekken en verzenden die voor EN54-2  relevant zijn.

In de geïntegreerde PC bevinden zich twee aparte Linux systemen (besturingssysteem + toepassingen), waarvandaan één Linux systeem wordt gestart. De geïntegreerde PC heeft een aparte watchdog eenheid, die door het actieve Linux systeem op gang gebracht moet worden. Wanneer er een storing plaatsvindt en de watchdog niet bestuurd wordt, volgt er een herstart van de geïntegreerde PC.

Controlegebied

Elke luskaart beschikt over maximaal 126 deelnemers. Er wordt aangenomen dat het systeem zo is ontworpen dat het controlegebied voor elke lus  ≤ 10.000 m² is.

Volgens DIN VDE 0833-2 kunnen er zo systemen met meer dan 512 melders en een beveiligd gebied tot 40.000 m² eenvoudig gerealiseerd worden, zonder extra brandmeldcentrale hardware.

 

toepassingen-1

KLAAR

..voor het grote werk

De DC3500 is opgewassen tegen elke uitdaging met aansluitingen die het systeem met elk gewenst apparaat kunnen verbinden.

De reeds geïntegreerde ruim opgezette systeemopbouw maakt het systeem flexibel en geschikt voor grote en kleine projecten. Ook is het mogelijk om het systeem in de toekomst uit te breiden.

Nieuwe transmissie- en netwerktechnologieën kunnen in de toekomst gebruikt en geïntegreerd worden, zelfs als die vandaag de dag nog niet in de norm zijn opgenomen.

 

dc3500-iconen

 

Eenvoudig systeemontwerp

DSK3000 SYSTEEMCONFIGURATOR

De systeemconfigurator is een gebruiksvriendelijke softwaretool om brandmeldsystemen te ontwerpen. Zelfs met weinig of geen kennis van Detectomat producten kunnen projecten veilig en betrouwbaar geconfigureerd worden. Zowel automatische als manuele configuraties van projecten worden automatisch gevalideerd. Benodigde componenten voor het systeem (zoals modules en voedingen) worden automatisch toegevoegd.

De software maakt het mogelijk om het volledige overzicht van componenten in verschillende extensies te exporteren (zoals GAEB en Excel). Naast de geïntegreerde productcatalogus is voor elk artikel een uitgebreide beschrijving met afbeelding beschikbaar. Aanvullende geïntegreerde technische programma's ondersteunen systeemintegratoren bij het ontwerpen van brandmeldsystemen.

 • Automatische updatefunctie
 • Automatische of manuele systeemconfiguratie
 • Validatie en functiecontrole
 • Overzicht van compontenten en data export beschikbaar in verschillende extenies (GAEB, Excel etc.)
 • Geïntegreerde luscalculator voor gedetailleerd systeemontwerp
 • Geïntegreerde accucalculatie voor de energievoorziening

 

MEER INFORMATIE


Onze adviseurs staan voor u klaar. Met antwoord op een kleine vraag of uitgebreide hulp bij ingewikkelde situaties. Bel of mail gerust, dan helpen we u en uw organisatie op weg naar optimale brandveiligheid.

Stefan Thuss
Stefan Thuss
Account manager

Adviseur brandveiligheid